Τεχνολογικός Εξοπλισμός

Στην ΤΥΠOΚΥΚΛΑΔΙΚΗ Α.Ε. υπάρχει η πεποίθηση ότι η διαφοροποίηση προς τον ανταγωνισμό έρχεται τόσο από την συνέπεια και την ποιότητα, όσο και από την ευελιξία.

Μετά τα τέλη της δεκαετίας του ́80, όπου και διενεργήθηκε η στροφή της προς την ηλεκτρονική τεχνολογία, η εταιρεία επενδύει συνεχώς σε υπερσύγχρονο εξοπλισμό, προκειμένου να δημιουργήσει και να διατηρήσει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό.

Συγκεκριμένα, το 1999 εγκαθίσταται ένα 4χρωμο πιεστήριο HEIDELBERG, ενώ, ένα χρόνο μετά, δύο 2χρωμα πιεστήρια του ίδιου οίκου, καθώς και μια συνθετική μηχανή βιβλιοδεσίας προστίθενται με τη σειρά τους στη γραμμή παραγωγής, αυξάνοντας κατακόρυφα την παραγωγική ευελιξία.

Μέχρι το 2003, πλήθος βοηθητικών μηχανημάτων έχουν πλαισιώσει την εκτυπωτική μονάδα, αυξάνοντας τις δυνατότητες και μειώνοντας τους παραγωγικούς χρόνους. Στον τομέα της προεκτύπωσης συντελούνται δύο πρωτοποριακά βήματα: σε συνεργασία με τον κορυφαίο οίκο HEIDELBERG εγκαθίστανται μια μονάδα Computer to Plate (CTP) και – για πρώτη φορά στην Ελλάδα – το σύστημα βάσης δεδομένων JETBASE.

Tο 2004, η ΤΥΠOΚΥΚΛΑΔΙΚΗ Α.Ε. εγκατέστησε – πρώτη στην Ελλάδα – το ολοκληρωμένο σύστημα PRINECT (σύστημα ελέγχου ροής παραγωγής) για την προεκτύπωση.

Tο 2005, κοπτική POLAR 115XT και τετράχρωμο HEIDELBERG SM74 με βερνικωτική μονάδα νερού και σύνδεση στο δίκτυο (PRINECT PREPRESS INTERFACE).

To 2006, προσθήκη συστήματος κλωστής και κόλλας της HEIDELBERG. Tο 2007, προστίθεται δεύτερη συνθετική με καρφίτσα στη βιβλιοδεσία.

Το 2009, αμφίπλευρο HEIDELBERG SM74.5P και λαμιναριστική πλαστικοποίησης.

Το 2010, προστίθεται τετράχρωμο αμφίπλευρο πιεστήριο HEIDELBERG SM102.4P, τρίτη συνθετική TB SPRINT 303, σύστημα χρυσοτυπίας – ολογράμματος GAVOMIT και Στάντζα Johanisberg 104.

Το 2011, γίνεται ριζική ανανέωση των Hardware – Software προεκτύπωσης (HEIDELBERG PRINECT) και προστίθεται εικονοθέτης CTP PROSETTER 102.

Το 2012, εγκαθίσταται η πρώτη digital εκτυπωτική XEROX 550.

Το 2013, εγκαθίσταται εικονοθέτης CTP HEIDELBERG SUPRASETTER 105 με αυτόματη τροφοδοσία και online εμφανιστήριο.

Το 2014, δεύτερο CTP HEIDELBERG SUPRASETTER 105+SCL+Processor, ολοκληρώνεται ο 2ος όροφος του κτιρίου με την μετεγκατάσταση των γραφείων και του studio της εφημερίδας «Κοινή Γνώμη».

Το 2020 εγκαθίσταται η δεύτερη digital εκτυπωτική XEROX VERSANT 180.