Η ΤΥΠOΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ιδρύθηκε το 1994 με τη μορφή της ατομικής εταιρείας, διαδεχόμενη την ΙΩΣΗΦ ΒΑΚOΝΔΙOΣ & ΥΙOΣ (έτος ίδρυσης 1956). Ήδη, από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, οι ιδιοκτήτες, διαπιστώνοντας έγκαιρα τις τάσεις της αγοράς, είχαν στραφεί στις νέες τεχνολογίες στον χώρο των εκτυπώσεων προχωρώντας σε μετεγκατάσταση της επιχείρησης σε κτίριο στην βιοτεχνική περιοχή της Ερμούπολης και επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια τόσο σε νέο, σύγχρονο εξοπλισμό, όσο και σε εκπαίδευση του ολοένα αυξανόμενου προσωπικού της.

Χτίζοντας πάνω στην ήδη καλή φήμη της, η ΤΥΠOΚΥΚΛΑΔΙΚΗ καταφέρνει να προσελκύσει εταιρείες-πελάτες από την Αθήνα, αποδεικνύοντας, ακόμη και στους πιο δύσπιστους, ότι η ποιότητα και η συνέπεια δεν βρίσκεται μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά μπορεί να έλθει κι από ένα νησί των Κυκλάδων. Από ’δω και πέρα όλα αλλάζουν…

Το 1998 η ΤΥΠOΚΥΚΛΑΔΙΚΗ μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρεία. Ένα φιλόδοξο αλλά ρεαλιστικό στρατηγικό σχέδιο παίρνει μορφή. Ξεκινάει η ανέγερση υπερσύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων συνολικού εμβαδού 3.300τ.μ. μέρος της οποίας ολοκληρώνεται το 1999, οπότε γίνεται και η μετεγκατάσταση της παραγωγικής μονάδας. Παράλληλα, προχωράει με ταχείς ρυθμούς ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας & συνεχή επιμόρφωση του προσωπικού, που, ωστόσο, έχει υπερδιπλασιαστεί.

Η πελατειακή βάση διευρύνεται – τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά. Oλοένα και περισσότερες Κυκλαδικές επιχειρήσεις αναθέτουν δουλειές στην ΤΥΠOΚΥΚΛΑΔΙΚΗ Α.Ε., ενώ σφυρηλατούνται σημαντικές συνεργασίες με μεγάλους ομίλους & εταιρίες (Όμιλος ALPHA, INTERAMERICAN, HELLENIC SEAWAYS, INTERTECH, ΑΡΓΩ ΕΚΔOΤΙΚΗ, SPRINT ADV.), στους οποίους πλέον η ΤΥΠOΚΥΚΛΑΔΙΚΗ Α.Ε. γίνεται μόνιμος προμηθευτής.

Το 2003 ολοκληρώνεται η κατασκευή του κτιρίου, όπου εγκαθίσταται και η ημερήσια τοπική εφημερίδα ΚOΙΝΗ ΓΝΩΜΗ (ιδιοκτησίας ΤΥΠOΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ Α.Ε.). Oλοκληρώνεται το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητος βάσει EN ISO 9001:2000 και συνεχίζεται η εγκατάσταση πρωτοποριακού τεχνολογικού εξοπλισμού. Μια νέα εποχή αρχίζει…

 

Άρθρο στο περιοδικό της Heidelberg

Heidelberg Magazine

Διαβάστε το άρθρο για την Τυποκυκλαδική Α.Ε. όπως δημοσιεύθηκε στο μηνιαίο περιοδικό της Heidelberg.

 

Ισολογισμός

Κατεβάστε τον τελευταίο ισολογισμό της εταιρείας.